GLORIOUS LUXORIOUS

GLORIOUS LUXORIOUS ACADEMY
Maak jij graag films en zie jij jezelf ooit wel scenarist of regisseur worden?
Met onze Academy willen we je op weg helpen!
Dit speciale programma van Luxor heeft als doel om jonge filmmakers uit de regio bij elkaar te brengen, om van elkaar en professionals te leren.
Het hele jaar door organiseren wij masterclasses, academy sessions en één speciale dag om jouw eigen werk als filmmaker op het grote doek te delen: Glorious Luxorious – op het grote doek!

 

GLORIOUS LUXORIOUS – OP HET GROTE DOEK
Ben jij een beginnend filmmaker en wil jij jouw documentaire, korte speelfilm, animatiefilm met een groot publiek delen?
Dat kan op 6 maart! Dan stelt Luxor het grote doek beschikbaar voor beginnende makers. Neem je vrienden mee en ontmoet andere filmmakers uit de regio!
Stuur jouw film (max 20 min.) voor 15 februari in via info@luxorzutphen.nl en
win de GLORIUS LUXORIOUS AWARD 2021

De favoriete film van de dag wordt door een vakjury bekroond met de Glorious Luxorious Award, ontworpen door multidisciplinair kunstenaar Jólan van der Wiel.De jury bestaat uit regisseur Mans van den Berg, bekend van zijn speelfilm De IJslandbende, scenarioschrijfster Saar Ponsioen, die in 2017 een studenten-Oscar won met haar afstudeerfilm Grijs is ook een kleur, en documentairemaakster Ava Meijer, eveneens in 2017 afgestudeerd aan de Nederlandse Filmacademie, van wie regelmatig nieuw werk te zien is op Vimeo.

 

GLORIOUS LUXORIOUS ACADEMY SESSIONS
Met de academy sessions helpen jonge profesionals uit de filmwereld je verder op weg. Hoe werken zij? Wat zijn de kneepjes van het vak?
Op 13 en 20 maart ontvangen wij scenarist Elvira Porcedda, cameraman Pieter Swier, regisseuse Margot Schaap en documentairemaker Thijs Schreuder. Op 27 maart is er een afsluitende pitchsessie. Deelname aan alle drie de dagen kost €25,- (of €15,- voor deelnemers aan Glorious Luxorious).
Meld je uiterlijk aan voor 8 maart 2021, stuur een berichtje naar info@luxorzutphen.nl.

 

GLOURIOUS LUXORIOUS MASTERCLASSES
Van wie kun je beter leren dan van ervaren professionals? In deze reeks komen landelijk gerenommeerde makers uit de filmwereld naar Luxor om je te inspireren met hun verhalen. Hoe zijn zij ooit begonnen? Wie heeft ze op weg geholpen? Waar liepen ze tegen aan?
Wie we in 2021 allemaal mogen verwachten, en op welke data, maken we hier binnenkort bekend.

 

FACEBOOKPAGINA “GLORIOUS LUXORIOUS ACADEMY”

Kom in contact met andere jonge en ervaren filmmakers uit de regio en blijf op de hoogte van al ons nieuws en evenementen.
Like onze pagina: www.facebook.com/gloriousluxorious

 

AGENDA

TICKETS

ENTREEPRIJZEN