Van 18 juli t/m 14 augustus | Iedere avond de beste speelfilms van het afgelopen jaar:
PERFECT DAYS – tickets hier 
Wim Wenders, JAPAN 2023, 125 min.
Perfect Days is een ontroerende en poëtische reflectie op het vinden van schoonheid in de alledaagse wereld om ons heen. Winnaar van de prijs voor Beste Acteur tijdens het Filmfestival van Cannes.
SAMSARA tickets hier
Lois Patiño, Spanje/Laos/Zanzibar 2024, 113 min.
Samsara is gericht op het mythische en spirituele en wil de kijker meenemen op een reis naar een intieme en meditatieve ervaring.
STOP MAKING SENSEtickets hier
Jonathan Demme, Verenigde Staten 1984, 88 min.
De beste concertfilm aller tijden! Stop Making Sense brengt Talking Heads terug naar het grote scherm. De film uit 1984 is gerestaureerd in 4K ter gelegenheid van het 40ste jubileum van de film.
The Unlikely Pilgrimage of Harold Frytickets hier
Hettie Macdonald, Verenigd Koninkrijk 2023, 108 min.
Onderweg ontmoet hij allerlei mensen met hun eigen bijzondere verhalen en sommigen lopen zelfs met hem mee omdat ze geloven in zijn doel. The Unlikely Pilgrimage is een verhaal over liefde, hoop, vriendschap en over de kleine dingen in het leven.
PAST LIVEStickets hier
Celine Song, Korea/VS 2023, 106 min.
In haar debuutfilm onderzoekt toneelschrijver Celine Song noties van het lot, de liefde, en de dunne scheidslijn tussen het leven dat we leiden en het leven hoe het had kunnen zijn. ‘Past Lives’ werd daarmee de grote verrassing van de filmfestivals van Berlijn en Sundance eerder dit jaar.
THE ZONE OF INTERESTtickets hier
Jonathan Glazer, VS/VK/Polen 2024, 106 min.
The Zone of Interest is een indrukwekkend en uitzonderlijk oorlogsdrama zoals we dat niet eerder zagen. Regisseur Jonathan Glazer (Under the Skin) toont de banaliteit van het kwaad. ‘Een genadeloos meesterwerk’ (vijf sterren – BBC).
THE OLD OAKtickets hier
Ken Loach, VK 2023, 113 min.
The Old Oak is de nieuwe film van tweevoudig Gouden Palmwinnaar Ken Loach (I, Daniel Blake, Sorry We Missed You). De Britse filmmaker levert opnieuw een sterk sociaal drama af dat zich afspeelt in de arbeidersklasse van het hedendaagse Engeland. Oprecht, hoopvol en actueel.
DAS LEHRERZIMMER – tickets hier
Ilker Çatak, Duitsland 2023, 98 min.
De Duitse film Das Lehrerzimmer is een meeslepend schoolklasdrama, waarin regisseur İlker Çatak een morele strijd toont over grenzen en rechtvaardigheid die thrillerachtige proporties aanneemt. Wanneer er sprake lijkt te zijn van diefstal op een middelbare school, neemt de directie ingrijpende maatregelen om de dader te vinden.
POOR THINGS tickets hier
Yorgos Lanthimos, VS 2024, 141 min.
Poor Things vertelt het ongelofelijke verhaal en de fantastische evolutie van Bella Baxter (Emma Stone), een jonge vrouw die weer tot leven is gewekt door de briljante en onorthodoxe wetenschapper Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe).
LE-POT-AU-FEUtickets hier
Trần Anh Hùng, Frankrijk 2023, 135 min. + pauze
Zintuigelijke film van regisseur Trần Anh Hùng die zich afspeelt in het 19e-eeuwse Frankrijk en gaat over de ontluikende romance tussen de kokkin Eugenie (Juliette Binoche) en de fijnproever Dodin (Benoit Magimel). Geïnspireerd door een roman uit 1924, verkent de film de wereld van de Franse gastronomie in 1885.
ONE LIFE tickets hier
James Hawes, VK 2024, 110 min.
‘One Life’ vertelt het inspirerende, waargebeurde verhaal van Sir Nicholas Winton, door wiens inspanningen aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog meer dan zeshonderd kinderen uit de handen van de Nazi’s werden gered.
SONGS OF EARTHtickets hier

Margreth Olin, Noorwegen 2023, 90 min.

IJsblauwe gletsjers, klaterende watervallen en knisperend groene loofbomen vormen het adembenemende decor van de natuurfilm Songs of Earth. Regisseur Margreth Olin keert terug naar haar geboorteplaats, de betoverende vallei Oldedalen in Noorwegen, voor een liefdevolle ode aan zowel deze majestueuze omgeving als aan haar ouders, die na al die jaren nog steeds een diepgewortelde liefde voor elkaar koesteren.

RAPITO – tickets hier 

Marco Bellocchio, Italië 2023, 135 min.

Het is het jaar 1858. In de Joodse wijk in Bologna, dringen soldaten van de Paus het huis van de Mortara’s binnen. Op bevel van de kardinaal moeten ze de zevenjarige zoon Edgardo meenemen. Als baby schijnt hij in het geheim te zijn gedoopt door het kindermeisje, met als gevolg dat hij nu volgens de Roomse wetten een katholieke opvoeding moet krijgen.

FALLEN LEAVES tickets hier 

Aki Kaurismäki, Finland 2023, 83 min.

Twee eenzame zielen treffen elkaar per toeval tijdens een doorsnee nacht in Helsinki. Beiden op zoek naar een eerste, enige en ultieme liefde van hun leven. Het samen bereiken van dit doel blijkt knap lastig door zijn alcoholgebruik, verloren telefoonnummers en het niet kennen van elkaars namen of adressen. De algemene neiging van het leven om obstakels op te werpen voor degenen die streven naar geluk, helpt de situatie ook bepaald niet mee.