11 t/m 17 juli | 4 eenmalige vertoningen. Filmretrospectief van schrijver Tennessee Williams (VS 1911-VS 1983):

 

A STREETCAR NAMED DESIRE – tickets hier

Elia Kazan, VS 1951, 122 min.

De neurotische Blanche gaat in New Orleans op bezoek bij haar jongere, zwangere zus Stella en haar echtgenoot Stanley. Magistrale filmversie van Tennessee Williams’ toneelklassieker Tramlijn Begeerte. Topacteerwerk van Vivien Leigh, Marlon Brando, Kim Hunter en Karl Malden.

CAT ON A HOT TIN ROOF – tickets hier 

Richard Brooks, VS 1958, 108 min.

Rijkaard Big Daddy heeft kanker en zijn familieleden proberen bij hem in de gunst te komen om hun deel van de erfenis veilig te stellen. Broeierige verfilming van het gelijknamige toneelstuk van Tennessee Williams met sublieme rollen van Paul Newman, Elizabeth Taylor en Burl Ives.

SUDDENLY, LAST SUMMER – tickets hier 

Joseph Mankiewicz, VS 1959, 114 min.

Weduwe verzoekt na de mysterieuze dood van haar zoon een arts verzoekt lobotomie uit te voeren op haar krankzinnig geworden schoondochter. Southern Gothic-drama met Elizabeth Taylor, Montgomery Clift en Katharine Hepburn. Scenario van Gore Vidal.

THE NIGHT OF THE IGUANA – tickets hier 

John Huston, VS 1964, 125 min.

De aan de alcohol verslaafde ex-priester Lawrence Shannon verdient de kost als toeristen-gids op een bus in Mexico. Tijdens een van de uitstapjes willen drie vrouwen hem aan de haak slaan. Meesterlijke film met topacteurs Richard Burton, Ava Gardner, Deborah Kerr en Sue Lyon.