100 jaar na de première op 3 september 1923 is deze eerste Amerikaanse film van regisseur Ernst Lubitsch, bijgenaamd de King of Comedy, te zien in de Walburgiskerk, live op het Henrick Baderorgel begeleid door Geerten van de Wetering.

Actrice Mary Pickford (1892-1979), kindsterretje van arme ouders maar uitgegroeid tot de machtigste vrouw in Hollywood, oprichtster samen met Douglas Fairbanks, Charlie Chaplin en D.W. Griffith van filmstudio United Artists, wilde op haar 30ste geen kinderrollen meer spelen. Ze liet daarom Ernst Lubitsch, ’s werelds beste regisseur, uit Duitsland overkomen om onder zijn regie haar filmcarrière een nieuwe richting op te sturen.

De film die ze maakten was Rosita. Het publiek was enthousiast, maar Pickford zelf niet. Ze dwong af dat de film nooit meer vertoond mocht worden en ging zelfs zover filmkopieën op te kopen en te vernietigen. Door een in een Russisch filmarchief teruggevonden kopie, slaagde het Museum of Modern Art uit New York erin de film in 2018 te restaureren. In 2019 maakte hij een schitterende tour langs filmfestivals in Amerika en Europa. Dankzij het Luxor Theater en de Stichting Henrick Baderorgel is Rosita nu ook in Nederland te bewonderen.