Roadmovie Bo sluit de 42e editie van het Nederlands Film Festival in Utrecht af. Terwijl de wereldpremière in Utrecht plaatsvindt, beleef jij ook de première hier in Zutphen

Wanneer de stoere Bo naar Georgië afreist om het graf van haar vader – een bekende trompettist – te bezoeken, komt ze zijn vroegere jeugdvriend Levan tegen. Op zoek naar haar roots en een beter begrip van haar vader, besluit ze om mee te liften in Levan’s vrachtwagen. Ondanks het leeftijdsverschil geven ze voorzichtig toe aan de liefde voor elkaar. Het melancholische trompetspel van Bo’s vader begeleidt hun reis door het adembenemende Georgische landschap. Langzaam durven ze hun diepste geheimen met elkaar te delen.

Algemeen Directeur Silvia van der Heiden over slotfilm Bo:
“Door Bo niet alleen in Utrecht in première te laten gaan, maar tegelijkertijd in het hele land op feestelijke wijze te vertonen, kunnen we meer mensen laten genieten van deze prachtige en overrompelende film.”

Cast: Gaite Jansen, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Rati Tsiteladze, Luna Klok, Natalia Kuloshvili, Sofee Lomjaria, Vakho Chachanidze, Tedo Mikiashvili en Thomas van Gent.
Regisseur: Joost van Ginkel
Jaar: 2021
Ondertiteling: Nederlands