Stemmen kan van 1 september t/m 31 oktober | Luxor gaat op zoek naar de mooiste liefdesfilms. Helpt u ons mee?

Volgens de Franse regisseur Jean-Luc Godard heb je voor een film niet meer nodig dan een meisje en een pistool. Maar dat pistool is niet eens nodig. De ontmoeting van twee mensen volstaat. Met het eenvoudige recept van ‘boy meets girl’ (en alle variaties daarop) zijn de afgelopen honderd jaar de prachtigste films gemaakt. Onder de noemer ‘Luxor in Love’ gaat het 105-jarige Luxor met haar bezoekers op zoek naar de tien allermooiste.

Stembiljetten

Om de filmvoorkeuren onder bezoekers te peilen is door de Zutphense vormgever Marc Weikamp een stembiljet ontworpen met daarop de titels van 95 bekende liefdesfilms, zowel klassiekers als hedendaagse producties. Luxorbezoekers kunnen hun favoriete liefdesfilm hierop aankruisen; ook is er ruimte om vijf ontbrekende titels zelf toe te voegen. De stembiljetten zijn verkrijgbaar in het theatercafé. Ingevulde formulieren kunnen gedeponeerd worden in een speciale Luxor in Love-stembus.

Tien vertoningen

Stemmen kan in september en oktober. Vervolgens selecteert Luxor de tien mooiste liefdesfilms voor vertoning in 2024. Elke tweede woensdag van de maand is dan een jaar lang (met uitzondering van juli en augustus) een Luxor in Love-voorstelling te zien. In november maken we het programma bekend!

‍Katoenen tas

In september en oktober verkopen wij ook een leuke handtas met het Luxor in Love-logo, voor maar liefst 7,50 euro. Let op: de voorraad is beperkt.