Gesprekken over levenskunst in coronatijd
Onder de noemer ‘de Zutphense variant’ presenteert Luxor een reeks gefilmde gesprekken over levenskunst in coronatijd. Achtergrond van het initiatief is dat we ons in een situatie bevinden waar we alleen samen uit kunnen komen, terwijl tegelijkertijd de pandemie op een persoonlijk niveau iedereen afzonderlijk heeft gedwongen het leven anders in te richten en zichzelf opnieuw uit te vinden.
De vragen die de kern van de gesprekken uitmaken, zijn: hoe heb je dat gedaan, wat heeft het je gekost, wat heeft het je gebracht, wat heeft je geïnspireerd?

Gasten
Gasten zijn: schrijver en dichter Hanz Mirck, winkelier Mera Martinot, fotograaf Wouter Hooijmans, journalist Wim Boevink,  en architect Abel de Vries.
De gesprekken zijn ook te zien op de Facebook-pagina en op het YouTube-kanaal van Luxor.

Locatie
De opnames vinden plaats in de onlangs gerestaureerde Martinetkoepel, de plek waar Johannes Florentius Martinet (1729-1795) zijn wereldberoemde Katechismus der natuur schreef. Een bijzondere, inspirerende locatie, maar ook in symbolische zin een kamer met uitzicht.
De Zutphense Variant wordt gemaakt door Gerbrand Pot (interviews), Sharon Kromotaroeno (opnames) en Hans Heesen (redactie).

 

Aflevering 4
fotograaf Wouter Hooijmans

 

Aflevering 3
Winkelier Mera Martinot

 

Aflevering 2
Journalist Wim Boevink

 

Aflevering 1
Schrijver en dichter Hanz Mirck